National Library of Jakarta: Advies bij de restauratie van de Babad Diponegoro

In augustus 2019 was ik een week bij de Nationale bibliotheek van Jakarta op bezoek om de restauratoren daar te adviseren bij de restauratie van de Babad Diponegoro. Dit manuscript is op de Unesco World Heritage lijst geplaatst. Ik werkte samen met de restauratoren van de bibliotheek en mijn collega Katharina Wewerke van de Staatsliche Bibliotheek in Berlijn. Het manuscript heeft ernstige inktvraat en het papier is zeer bros. In 1 week starten we met de behandeling aan het manuscript en de restauratoren van het Nationale Bibliotheek zullen volgens de methode die we hebben ontwikkeld verder gaan met de restauratie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.