IJzergallusinkt workshop bij de CCI in Canada

In November 2017 was ik in Ottawa (Canada) om daar samen met Crystal Maitland en Season Tse van het Canadian Conservation Institute (CCI) een 4-daagse workshop te geven over de behandeling van ijzergallusinkt documenten. Het was een fantastische ervaring en eer om daar te kunnen zijn.  De eerste dag was een dag met vooral veel theorie waar zo’n dertig mensen bij konden zijn. De sessies werden afgewisseld met korte praktijk sessies. De volgende dagen waren praktijk dagen voor 16 deelnemers in totaal. Op dag twee heb ik de workshop gegeven over lokale reparaties op ijzergallusinkt. Dag drie was een hands-on dag over de toepassing van een phytaat behandeling en de laatste dag was voornamelijk de bespreking van casussen van de deelnemers. Het was een inspirerende en leerzame week ook voor mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.